Hilde van Garderen (Foto: Almere DEZE WEEK)
Hilde van Garderen (Foto: Almere DEZE WEEK)

VVD verder met Julius Lindenbergh, Van Garderen stopt

Politiek

ALMERE - Wethouder Hilde van Garderen keert in het nieuwe college niet terug als VVD-wethouder. De fractie van de liberalen kiest ervoor om met Julius Lindenbergh door te gaan. 

Door Marcel Beijer

In het nieuwe college moet de VVD één wethouderspost inleveren. Vanmiddag maakte Van Garderen de beslissing van de VVD-fractie ‘met pijn in het hart’ bekend tijdens het DOCA-overleg (Stichting Directieoverleg Culturele instellingen in Almere). “Ik wilde het bericht eerst aan de cultuursector mededelen”, laat ze in een reactie aan deze krant weten.

Cultuur

Van Garderen zit al langere tijd namens de VVD in de gemeenteraad, In de vorige periode werd ze fractievoorzitter, bij de verkiezingen in 2018 kreeg de VVD twee wethoudersposten. Van Garderen kreeg onder meer cultuur in haar portefeuille. Julius Lindenbergh stapte halverwege de raadsperiode in als wethouder Financiën. De fractie kiest er dus voor in het nieuwe college met hem verder te gaan. “Het is wat het is”, laat Van Garderen in een reactie weten.
Tijdens de laatste verkiezingen kreeg Van Garderen 367 voorkeurstemmen. Daarmee had ze recht op een raadszetel. Eerder liet ze weten die niet in te zullen nemen.

Uit de krant