Colette Holter (Foto: Feenstra Fotografie)
Colette Holter (Foto: Feenstra Fotografie) FEENSTRA FOTOGRAFIE

Floriade-debacle vertraagt coalitiebesprekingen

Politiek

ALMERE – Het debacle rond Floriade, waardoor het voltallige college afgelopen donderdag opstapte, vertraagt de besprekingen voor een nieuwe coalitie. Dat laat Colette Holter (VVD) desgevraagd weten. 

Door Marcel Beijer

Vorige week meldde Holter dat er overeenstemming was over de akkoordtekst, maar dat alleen de achterban van de partijen nog akkoord moest gaan. Er zou zelfs al worden gekeken naar de invulling van de wethoudersposten. “Je hoort niet elke dag dat je als gemeente 34 miljoen euro minder te besteden hebt”, zegt Holter. “Het was groot nieuws dat we ook moeten laten bezinken. Het is logisch dat zoiets gevolgen heeft voor het akkoord dat in de maak is. Natuurlijk moeten we opnieuw naar de financiën kijken, daar ontkomen we niet aan.”

Vertraging

Het debacle is echter nog niet reden geweest voor één van de zeven partijen om de vorming van een coalitie te staken, maar vertraging loopt het proces wel. “Ik heb ooit 7 juli als streefdatum genoemd, maar of dat – met de nieuwe ontwikkelingen - ook daadwerkelijk gaat lukken, durf ik niet met zekerheid meer te zeggen.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto