Afbeelding

PvdA wil fietsenstalling bewaakt houden door mensen

Politiek

ALMERE - De PvdA heeft een motie ingediend die oproept om de contracten van de medewerkers van de fietsenstalling nog niet op te zeggen. 

Het demissionaire college liet vorige week weten dat de bezuinigingsmaatregel om de stallingen te sluiten wordt doorgezet. Met de Tomingroep (waar de medewerkers bij in dienst zijn) en de ondernemersvereniging werd geen overeenstemming bereikt over de kosten die met voortzetting gepaard gaan. Dat betekent dat de medewerkers van de fietsenstallingen hun baan kwijt raken. Hun werk wordt overgenomen door camerabewaking.

Verdrietig

De medewerkers lieten in een interview met deze krant weten erg verdrietig te zijn over deze beslissing. Ze vinden daarbij nu de PvdA aan hun zijde. De partij wil in de gemeenteraad de discussie aangaan of de stallingen bewaakt kunnen blijven worden door mensen in plaats van camera’s. De partij wil de kosten daarvoor vinden in de algemene reserve in de begroting voor 2023. Een motie die de gemeenteraad daartoe oproept wordt binnenkort door de raad besproken.

Uit de krant