Hoe veilig zijn Almeerders onder de hoogspanningskabels? (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)
Hoe veilig zijn Almeerders onder de hoogspanningskabels? (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)

Vragen over veiligheid hoogspanningskabels

Politiek

ALMERE – Hoe veilig zijn Almeerders in de buurt van de hoogspanningsmasten? Dat vraagt de VVD zich af na de grote stroomstoring die de provincie vrijdag 2 september trof.

Die vrijdag viel de stroom in de hele provincie uit. Alhoewel de elektriciteit snel weer beschikbaar was, waren de gevolgen groot. Beheerder Tennet heeft een onafhankelijk onderzoek aangekondigd. Ondertussen vraagt de VVD zich af in hoeverre Almeerse inwoners gevaar hebben gelopen nabij hoogspanningskabels-en lijnen gedurende dit incident en hoe de gemeente hiermee om is gegaan. 

Koelman

Raadslid Mark Koelman heeft daarover schriftelijke vragen gesteld. Hij wil weten hoe de gemeente Almere, als aandeelhouder, betrokken wordt bij de evaluatie van dit incident door Tennet en welke stappen er worden ondernomen om een soortgelijke gebeurtenis in de toekomst te voorkomen. Ook wil Koelman weten hoe het college denkt over de voorgenomen plannen van Tennet voor een extra hoogspanningslijn door Almere. Koelman vreest voor een grotere kans op potentieel gevaar van kortsluiting in het hoogspanningsnet.

Uit de krant