(Foto: Almere DEZE WEEK)
(Foto: Almere DEZE WEEK) ROBERT MIENSTRA

‘Alle Almeerse wethouders verantwoordelijk voor Floriade’

Politiek

ALMERE – Alle Almeerse wethouders zijn verantwoordelijk voor de Floriade. Dat is de conclusie van een artikel in Binnenlands Bestuur. Het blad zoomt in op Almere en het feit dat het nieuwe college geen specifieke Floriade-wethouder heeft aangewezen. 

‘Als iedereen verantwoordelijk is voor een taak, is al snel niemand verantwoordelijk’, schrijft redacteur Wouter Boonstra. ‘En misschien is dat ook wel de bedoeling van de Almeerse coalitiepartijen.’ De Floriade zit bij geen enkele wethouder in de portefeuille, al vertegenwoordigd wethouder Kees Ahles (Leefbaar Almere) het college in de aandeelhoudersvergaderingen. Toch was het wethouder Julius Lindenbergh die afgelopen donderdag het woord voerde tijdens een debat over de op handen zijnde ontmanteling van de Floriade. 

Van Dijk

In Binnenlands Bestuur zegt Toon van Dijk (PVV): ‘De coalitie wil elkaar niet de hete Floriade-aardappel toeschuiven en laat hem dan maar lekker midden op de tafel dampen.’ Hij noemt het feit dat er geen vast aanspreekpunt is ‘onhandig’ en ‘een schande’. Dat gebrek aan continuïteit komt volgens hem de effectiviteit en kwaliteit ‘van wat we in de raad doen niet ten goede’. ‘Als de eindafrekening komt, dan weten we als raad niet met welke wethouder we dat moeten bespreken.’ Van Dijk stelt dat het college niemand verantwoordelijk wil zijn, ‘omdat het politiek te gevoelig ligt’. ‘Daarmee doe je de raad te kort en uiteindelijk ook jezelf.’

Uit de krant