Hengelsport is veel meer dan alleen dierenleed, zegt HSV Almere. (Foto: aangeleverd)
Hengelsport is veel meer dan alleen dierenleed, zegt HSV Almere. (Foto: aangeleverd)

‘CDA Almere zit in de maag met collegestandpunt hengelsport’

Politiek

ALMERE - Aanstaande donderdag spreekt de gemeenteraad over de begroting van Almere, waarbij ook gesproken wordt over de bezuiniging die het college wil uitvoeren op de hengelsport door het niet meer te faciliteren. Intussen heeft collegepartij CDA Almere tegenover hengelsportvereniging HSV aangegeven met de kwestie in de maag te zitten.

HSV Almere, met 6200 leden het grootst van Flevoland, is uitermate verbolgen over de opstelling van het college dat hengelsport beschouwt als dierenleed. De vereniging stelt dat het college voorbij gaat aan de kwetsbare recreatieve sportvissers (mindervaliden en ouderen) omdat die uitgesloten worden uit van hun geliefde hobby.

CDA Almere

“Maar het staat ook haaks op het landelijk beleid om te werken aan een inclusieve samenleving en blijkt soms zelfs haaks te staan op de landelijke standpunten over inclusie van de eigen partijen die in de coalitie participeren”, zegt bestuurslid Paul Maasen van HSV Almere. Hij doelt daarmee op een brief van het landelijke CDA Almere waarin zwaar wordt ingezet op het belang van inclusie, terwijl de partij in Almere het collegebesluit rond hengelsport steunt. “Inmiddels heeft CDA Almere ons een e-mail gestuurd waarin ze aangegeven met de kwestie in de maag te zitten”, zegt Maasen.
Bij het CDA Almere was niemand voor commentaar bereikbaar.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto