Hassan Buyatu (Foto: Almere DEZE WEEK)
Hassan Buyatu (Foto: Almere DEZE WEEK)

Buyatui kan raadslid blijven in Almere, zegt bestuur DENK

Politiek

ALMERE – Het landelijk bestuur van de partij DENK vindt dat fractievoorzitter Hassan Buyatui van DENK Almere kan aanblijven als raadslid.

Door Marcel Beijer

Buyatui van DENK kreeg donderdag van zijn raadscollega’s een motie van afkeuring aan zijn broek nadat hij een officieel document had vervalst en openbaar op Twitter had geplaatst. De raad draagt in de motie op om juridisch stappen tegen Buyatui te nemen.

Het landelijk bestuur van DENK ziet in de vervalsing geen reden om Buyatui de wacht aan te zeggen. “Hij heeft openlijk zijn spijt betuigd en daarmee is voor ons de kous af”, aldus een woordvoerder.
Het kostte Buyatui donderdagavond de nodige moeite om zijn spijt te betuigen. Pas in derde instantie kwam dat over zijn lippen. Vrijdag liet hij in een verklaring op Twitter weten dat er geen sprake is van een vervalst document: het zou om een ‘eigen ontwerp’ met een ‘eigen layout’ gaan.

Ontstemd

Een aantal raadsleden is ontstemd over deze Twitter-reactie. ‘Nee, Hassan. Wat jij hebt gedaan kan gewoon niet’, meldt Respect! Almere, ‘Valsheid in geschrifte is altijd een eigen interpretatie van de waarheid.’ Ook Kees Hendriksen van ChristenUnie is ontstemd. ‘Nou wordtie mooi.’, schrijft de fractieassistent. ‘Eerst naar hartelust fotoshoppen en daarmee bewust verkeerde info verspreiden. Daar dan na lang vergaderen lichtelijk spijt betuigen. En de volgende dag met een statement komen waarin je toch weer ontkent fout bezig te zijn geweest.’

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto