Julius Lindenbergh (Foto: aangeleverd)
Julius Lindenbergh (Foto: aangeleverd)

Gemeente komt met eigen plan voor Hortuswijk

Politiek

HORTUS – De gemeente wil een doorbraak in de impasse in het conflict met projectontwikkelaar Weerwater CV door zelf met een voorstel te komen voor het aantal te bouwen woningen in de wijk Floriadewijk Hortus.

Door Marcel Beijer 

Dat zei wethouder Julius Lindenbergh donderdag tijdens een debat dat hij voerde met fractievoorzitter Ruud de Jonge van de PvdA. Weerwater CV (Amvest en Dura Vermeer) zegt dat er een afspraak ligt voor 660 woningen, waarvoor ook de infrastructuur al is ingericht. De gemeente wil de leegstaande kavels later nog opvullen met woningen. De partijen zijn het zo hardgrondig oneens met elkaar dat een gang naar de rechter dreigt. 

Plan B

Vorige week liet directeur Peter Klevering de raadsleden nog weten dat de gemeente vrij koppig is. Zelfs een ‘Plan B’ (met 600 extra woningen langs de Allee) werd door de gemeente afgewezen, betoogde hij. Ruud de Jonge (PvdA) vroeg daarom in het debat tekst en uitleg aan Lindenbergh. Die zei dat hij zich moest inhouden om direct een reactie te geven. “Want dat helpt niet. Niet alles wat vorige week gezegd is door Weerwater CV is feitelijk juist. Ik had er graag met Weerwater CV uit willen komen.”

Om de impasse te doorbreken wil het college nu met een eigen voorstel komen om meer woningen te realiseren. “Daar moet Weerwater CV dan maar op reageren”, aldus Lindenbergh.

Reactie Weerwater CV

In een reactie naar deze krant zegt Weerwater CV: “We zijn heel benieuwd naar het plan van de Gemeente en zullen inhoudelijk reageren als dit voorligt. Parallel daaraan gaan we door op de ingeslagen weg.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto