Alfons Remery:
Alfons Remery: "de BBB had tegen de Floriade gestemd" (Foto: Almere DEZE WEEK) ROBERT MIENSTRA

Boer Burger Beweging richt focus op Almere

Politiek

BBB: ‘Boerenverstand naar de grote stad brengen’

ALMERE – De grote overwinning van de Boer Burger Beweging (BBB) zal ook in Almere snel merkbaar worden. “Almere is van lelijk eendje een mooie zwaan geworden. Maar kampt nu met de nodige problemen en groeistuipen. De stad heeft enorm behoefte aan het gezonde, boerenverstand.”

Door Robert Mienstra en Marcel Beijer

Dat zegt Alfons Remery van de BBB in de laatste podcast-aflevering ‘Het Politieke Circus van Almere DEZE WEEK’. Remery was met een zesde plek de hoogst geplaatste Almeerder op de kandidatenlijst voor de verkiezing voor de Provinciale Staten in Flevoland, waar de BBB verrassend de grootste partij werd. Ook in Almere, met maar een handjevol agrarische bedrijven, kreeg de BBB de meeste stemmen.
Remery verwacht dat de BBB geen eendagsvlieg is en ook tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2026 hoge ogen zal gooien in Almere. “In Almere zijn veel kiezers afgehaakt bij de bestaande partijen. Uit de grote verkiezingswinst blijkt dat ze de BBB als een betrouwbare partij zien, met een heldere politieke lijn, waarbij het boerenverstand de boventoon voert. Dat zullen we ook de komende jaren gaan bewijzen. Niet met geld smijten; de BBB had absoluut tegen de komst van de Floriade gestemd. Juist Almere als grote stad heeft behoefte aan dat boerenverstand. We richten onze focus daarom nadrukkelijk op Almere. Dat zal snel duidelijk worden. We willen ook op korte termijn een gesprek voeren met burgemeester Hein van der Loo.”

Speerpunten

De stikstofproblemen hebben gevolgen voor Almere, maar Remery benadrukt ook andere BBB-speerpunten, zoals nabuurschap, sociale cohesie en de zekerheid van betrouwbaar voedsel. “Mensen zetten ons graag weg als rechtse partij, maar daar doe je ons dus tekort mee. We lopen samen op met de zwaksten in de samenleving, staat in ons partijprogramma. We zetten alleen vraagtekens bij de geldende wet- en regelgevingen. En we verzetten ons tegen het bashen van boeren.” Daaronder valt ook het gerucht dat de grote Agri-industrie achter de campagne van de BBB zit. Remery ontkent dat. “We hebben slechts twee keer 6500 euro voor de Flevolandse campagne ingezet. Dat beweer ik met het hand op mijn hart.”

Woningbouw

Zo twijfelt de BBB aan bebouwing van Pampus (‘de grond is te drassig en er moet dus hoog gebouwd worden’) en denkt de partij daarom serieus aan het bouwen van woningen in de Oostvaardersplassen. “Dan krijg je een mooie combi van natuur en wonen”, zegt Remery die zich erg kan vinden in het gedachtegoed van de vorige week overleden oud-wethouder Adri Duivesteijn. “Bouw duurzame, hoogwaardige huizen die lang meegaan. Den Haag moet daaraan bijdragen. Wat de BBB betreft trekken we daar voor Almere ook de Rijksbouwmeester bij.”

De podcast-aflevering met veel meer uitspraken van Remery is terug te luisteren via www.almeredezeweek.nl/podcast

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto