Jurgen Morgenstond (Foto: aangeleverd)
Jurgen Morgenstond (Foto: aangeleverd)

Opinie: een (t)huis voor iedere Almeerder

Politiek

Almere was de plek waar iedereen een passende woning kon vinden. De huizenprijzen waren lager waardoor de meeste Almeerders een woning konden kopen. Een eigen woning kopen of huren geeft trots en zekerheid. Almeerders waren minder aangewezen op een sociale huurwoning en de wachttijd was korter.
Om van Almere weer een stad te maken waar iedereen een passende woning kan vinden moeten we doen wat nodig is en blijven vasthouden aan ambities. We bouwen niet alleen de stad van morgen maar ook die van de toekomst. Een divers woningaanbod is daarom belangrijk voor onze stad. Dat betekent dat we Almere niet volbouwen met één type woningbouw, maar zorgen voor een (t)huis voor iedere Almeerder. Niet alleen klein en sociaal, maar ook permanent en passend. Nu alle beschikbare sociale huurwoningen naar urgenten en statushouders gaan, dreigt Almere niet meer een plek te blijven voor alle Almeerders. Wij vinden dat statushouders niet voorgaan op Almeerders die op hun 30e nog bij hun ouders op zolder wonen. Wat de VVD betreft krijgen statushouders daarom geen speciale voorrang.

Doorstroom

In 2022 ontvingen 1800 huishoudens in Almere de sleutel van hun nieuw opgeleverde woning. De woningbouw moet er de komende jaren voor gaan zorgen dat minder mensen noodgedwongen zijn aangewezen op een sociale huurwoning en dat ook mensen met een krappere beurs in Almere een woning kunnen kopen. Zo verlagen we de druk op de sociale huur en houden we doorstroom op gang. We willen dat Almeerders wonen zoals ze willen en niet zoals ze moeten.
De woonopgave is meer dan alleen het bouwen van huizen. Uiteindelijk gaat het ook over de vraag wat voor stad we willen zijn. We kunnen elke parkeerplaats of grasveld volbouwen, maar dat is niet het Almere wat onze stad zo fijn maakt om te wonen.

Jurgen Morgenstond

Jurgen Morgenstond is raadslid voor de VVD

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto