Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Vrijwilligers houden Indische Buurt schoon

Redactie

INDISCHE BUURT – In de Indische Buurt van Almere Buiten houden vrijwilligers de buurt schoon. Bewoner Wim van Putten is blij dat deze Almeerders zich inzetten voor de gemeenschap.

De vrijwilligers krijgen van de gemeente plastic zakken, een ring om de zak open te houden en een handige grijper om het zwerfvuil op te pakken, legt Van Putten uit. Hij wijst op bewoonster Loes die in het appartementengebouw de Meridiaan aan de Palembangweg woont. “Loes ergerde zich groen en geel aan de flesjes, blikjes, etensverpakkingen, kartonnen verpakkingen van bier of cola en mondkapjesjes, die achteloos op en het parkeerterrein worden weggegooid. Ten einde raad is Loes begonnen het zwerfvuil te verwijderen.”

Speelweide

Ook de speelweide achter het appartementengebouw wordt schoongemaakt. Loes is blij dat daar kinderen kunnen spelen. “Maar ook oudere jeugd eet daar graag een pizza. Nou is dat niet erg, maar de lege pizzadozen, ijsbakjes en stukken pizza die ze in de bosjes deponeren, is niet alleen smerig, maar dit trekt ook nog eens ratten aan. Terwijl er dagelijks peuters en kleuters komen spelen.”

Loes heeft al twee keer geklaagd bij de gemeente over het vuilnisbakje, op de speelweide, dat niet regelmatig genoeg wordt geleegd. “Maar zonder enig resultaat. Het tijdig ophalen van papier, groenten afval of huisvuil, door de gemeentereiniging van Almere is nu eenmaal niet hun sterkste kant.”

Bewoonster Loes in actie op de parkeerplaats. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto