Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Meedenken over nieuwe voorziening in Poort

Redactie

POORT – De gemeente Almere en Stichting Stad & Natuur Almere werken samen aan een nieuwe voorziening in Almere Poort. Het is de bedoeling dat vooral kinderen, maar ook volwassenen daar over een tijd kunnen genieten van de natuur. Bewoners mogen meedenken over wat voor voorziening dit mag worden.

Wat er precies komt, is nog niet besloten. Bewoners mogen daarover meedenken, zodat het past bij de wensen en behoeften van de inwoners. Dat kan tijdens een digitale bewonersbijeenkomst op dinsdag 25 mei van 19.00-20.30 uur.

De organisaties willen weten wat de wensen zijn en op welke manier ze er iets kunnen leren over natuur, gezondheid en milieu.

Stichting Stad & Natuur Almere heeft op verschillende plekken in Almere al voorzieningen met een zogenaamde natuur- en milieu-educatieve functie. Dat zijn bijvoorbeeld Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders, De Kemphaan en enkele kinderboerderijen. Ook in Poort moet zo’n voorziening komen die past bij wat de stad belangrijk vindt. Aanmelden kan door een e-mail te sturen met uw naam en wijk naar hhoekstra@almere.nl. Dit kan uiterlijk tot zondag 23 mei.

In Poort heeft Stad & Natuur momenteel activiteiten geprogrammeerd in het Klokhuis. Het is onduidelijk of dit volgend jaar ook het geval zal zijn. De gemeente beraadt zich over de toekomst van het Klokhuis vanaf 2022.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto