Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Dit weekend geen treinen vanwege opknapbeurt station Almere Centrum

Redactie

STAD CENTRUM – Het station Almere Centrum krijgt een opknapbeurt. Om die reden rijden er in het weekend van 20 en 21 maart geen treinen.

Zo fris als vlak na de bouw is de felrode kap van station Almere Centrum al lang niet meer. ProRail schakelde schilderbedrijf WEST in voor het verduurzamen en het opknappen van de perronoverkapping. Sinds begin maart bereiden zij het schoonmaken en verven van het rode stationsframe voor. Dat frame bestaat uit 30 kilometer aan buizen.

Tijdens de werkzaamheden wordt ook het resterende draadglas vervangen door gelaagd glas in een verstevigd frame. Hulpconstructies in het frame van de overkapping zorgen ervoor dat de schilders veilig hun werk kunnen doen. Hierdoor blijft ook de hinder voor reizigers zoveel mogelijk beperkt.

Zonnepanelen

Met het oog op duurzaamheid komen op station Almere Centrum ook rond de duizend zonnepanelen op de kap, inclusief in de schuine kapdelen waar nieuw glas met geïntegreerde zonnecellen komt.

Om de hulpconstructie over de perrons te kunnen opbouwen rijden er in het weekend van 20 en 21 maart 2021 geen treinen. Lees de nieuwsbrief voor meer informatie. Kijk voor actuele reisinformatie op www.ns.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto