Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Schriftelijke vragen over bomenkap Pianoweg

Redactie

MUZIEKWIJK - De Partij voor de Dieren heeft - naar aanleiding van dit artikel - schriftelijke vragen gesteld over de voorgenomen kap van acht kersenbomen aan de Pianoweg.

De partij wil weten waarom de aangekondigde bomenkap niet in het bomenkapoverzicht op de website van de gemeente staat of het past binnen het vastgestelde bomenkader. Ook wil de partij weten op welke wijze de bewoners bij de voorgenomen kap betrokken zijn.

De partij vraagt zich bovendien af hoe groot het acute gevaar is en dat bomen ‘in slechte conditie’ nog steeds van waarde zijn. Het broedseizoen maakt bovendien kap in de week van 22 maart onwenselijk.

De partij verwijst ook op het feit dat er twijfels ontstaan over de noodzaak van bomenkap, gezien de eerdere ervaringen bij het Stamerbos en de Westerdreef en vraagt het college of het bereid is de voorgenomen kap aan de Pianoweg en alle andere geplande kap uit te stellen tot de uitkomst van de trekproef aan de Westerdreef bekend is. Daar wordt getest of de bomen (abelen) werkelijk zo instabiel zijn als de gemeente stelt.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto