Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Kleutergroepen Het Spectrum in quarantaine

Redactie

REGENBOOGBUURT - De kinderen van drie kleutergroepen en groep 3 van basisschool Het Spectrum in de Regenboogbuurt moeten de hele week in quarantaine blijven. Twee leerkrachten zijn met corona besmet.

“Het is heel vervelend, maar pure overmacht”, reageert directeur Bart Kuipers van de school aan de Regenboogweg. “Twee leerkrachten hebben corona opgelopen en hebben contact gehad met de onderbouw.”

De school heeft direct de ouders geinformeerd en de kinderen naar huis gestuurd. Het gaat om drie kleutergroepen en de leerlingen van groep 3. “Het is vervelend voor de betrokkenen en de ouders. Helemaal omdat de besmetting nog vrij recent is en we de kinderen nu nog niet betrouwbaar kunnen testen. Dat kan pas woensdag. Uit voorzorg moeten de kinderen nu in quarantaine.”

Die situatie zal de hele week duren. Donderdag zal er immers pas een uitslag zijn. “De vrijdag pakken we dan voor de zekerheid erbij”, zegt Kuipers. “Dan kunnen we de balans opmaken. Of we volgende week weer naar een normale situatie kunnen, is ook nog niet zeker. Daar kan en wil ik ook niet op vooruit lopen.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto