Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Gratis kookboek voor klanten Voedselbank

Redactie

ALMERE – Het kookboek ‘Samen koken we sterker’ is woensdag gepresenteerd bij de Voedselbank Almere. Radio 538-dj Frank Dane nam eerder die dag het eerste exemplaar in ontvangst in Leiden.

Alle klanten van de 171 Voedselbanken in Nederland ontvangen de komende weken een gedrukt exemplaar. Het e-book is ook voor het algemene publiek gratis verkrijgbaar. De recepten zijn gebaseerd op veelvoorkomende producten uit de wekelijkse voedselpakketten van de Voedselbank. Studenten uit heel Nederland hebben samen met de televisiekoks Pierre Wind en Reitse Spanninga de recepten ontwikkeld.

Groeiende kloof

Jaap Jonkers over het idee achter het kookboek: “Als je financiële stress hebt is het moeilijker om te kunnen genieten van het leven. Helaas geldt dit voor een groeiende groep Nederlanders. Ik maak mij daar zorgen om. Als baby ben ik te vondeling gelegd en ik zou in armoede zonder ouders zijn opgegroeid als ik niet was geadopteerd. Daarom zet ik mij in voor mensen die dat het hardst nodig hebben. Met dit kookboek wil ik iedereen de kans geven op een lekkere en gezonde maaltijd en tegelijkertijd aandacht vragen voor de groeiende kloof tussen arm en rijk in Nederland.”

Sympathiek gebaar

Pien de Ruig, Bestuurslid Communicatie Voedselbanken Nederland: “Wij vinden dit kookboek een heel sympathiek gebaar naar onze klanten toe. De voedselbank streeft er naar om voedselpakketten samen te stellen met voedzame en gezonde producten uit de schijf van vijf. Het is natuurlijk heel leuk als onze klanten door dit boek inspiratie opdoen om met deze producten diverse gevarieerde gerechten te maken.”

V.l.n.r Pierre Wind, dj Frank Dane en Jaap Jonkers. (Foto: Legit Agency)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto