Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Verdachte dodelijke schietpartij bij The Bank aangehouden

Redactie

ALMERE – Erxinio L, de verdachte van de dodelijke schietpartij in parkeergarage Amsterdam, is afgelopen week in Valencia aangehouden. Het slachtoffer was de 24-jarige Almeerder Orpheo Gefferie.

L. (21) wordt verdacht het fatale schot te hebben gelost bij een schietpartij in de Amsterdamse parkeergarage The Bank in mei 2019, waarbij de 24-jarige Orpheo Gefferie uit Almere om het leven kwam. Een aantal weken geleden stond zijn vriend, die het wapen op verzoek van L. uit een auto zou hebben gehaald, voor de rechter en hoorde twaalf jaar celstraf eisen. Tegen L. werd toen – bij verstek – 15 jaar cel geëist. De rechtbank doet komende vrijdag uitspraak.

Het is nog onduidelijk wat tot de aanhouding van L. in Valencia heeft geleid. Volgens de politie kan hij snel worden uitgeleverd aan Nederland.

Betaalautomaat

Na een avondje stappen ontstond bij een betaalautomaat in de garage een ruzie waarvan het aannemelijk is dat Gefferie die probeerde te sussen. Er zijn uitsluitend camerabeelden van het incident. Getuigen hebben geen informatie aan de politie gegeven. De rechtbank houdt rekening met de mogelijkheid dat de ruzie een afleiding was voor een vooropgezet plan.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto