Afbeelding
Almere DEZE WEEK

SP en PvdD verbaasd over bospaden van vervuild materiaal

Redactie

ALMERE - De Partij voor de Dieren en de SP zijn verbaasd dat Staatsbosbeheer de bospaden in hun bossen verhardt met vervuild bouwmateriaal, het zogenaamde recyclinggranulaat. Deze partijen willen nu van het college weten hoe dit zit in Almere.

Raadslid Marjolijn Veenstra van de Partij voor de Dieren is van mening dat er milieuvriendelijke alternatieven moeten zijn om bospaden te verharden: “Een natuurbeheerder als Staatsbosbeheer zou onze bossen moeten beschermen, in plaats van te schaden door deze te vervuilen met gerecycled bouwmateriaal, waaronder plastic. Dat past niet in de circulaire economie die wij voor ogen hebben voor onze stad Almere”

Op dit moment is het nog onduidelijk in welke mate Staatsbosbeheer in Almere ook de bossen heeft voorzien van verharde bospaden met recyclinggranulaat. De Partij voor de Dieren en de SP in Almere vragen dan ook het college om opheldering en of zij bereid is om het gesprek met Staatsbosbeheer aan te gaan.

Niet verschuilen

Fractievoorzitter Hans Everhard van de SP: “De overheid kan zich niet verschuilen achter een grenswaarde die stelt dat 1% verontreiniging wettelijk toegestaan is. Het klinkt weinig, maar het gaat in de praktijk om tonnen plastic en andere rotzooi die op deze wijze in de natuur terecht komen. De overheid vraagt burgers geen rotzooi op straat en in de natuur te gooien. Ik eis als volksvertegenwoordiger van de gemeente en Staatsbosbeheer dat zij zichzelf ook aan deze regel houden. “

Veenstra en Everhard hopen via de schriftelijke vragen meer inzicht te krijgen in de status van de vervuilde bospaden in Almere en de stappen die het college zal ondernemen om eventuele verdere milieuvervuiling tegen te gaan.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto