Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Winnend ontwerp overkapping bustransferium ‘t Oor

Redactie

ALMERE – Na een voortraject in 2020 zijn uit twaalf inschrijvers de drie beste potentiële partijen geselecteerd om mee te doen aan de aanbesteding voor een overkapping van het nieuwe busstation ‘t Oor boven de A6. De aanbesteding van de overkapping is gegund aan de partij met het ontwerp dat het beste voldoet aan de gestelde eisen en wensen.

De winnende marktpartij Armada Mobility BV heeft, zeker gegeven het budget van € 2 miljoen, een markant ontwerp opgeleverd. Doel van de prijsvraag was om met de overkapping de reizigers te beschermen tegen regen en wind. Daarnaast moest de overkapping er opvallend uit zien en daarmee een visitekaartje voor de stad zijn.

Voor de gunning is vooral gekeken naar hoe het ontwerp scoort op verblijfsklimaat voor de busreizigers, en naar de uitstraling. Kenmerken zijn: een grote overkapping, een centrale wachtruimte en weinig steunpunten, wat een vrij zicht en daarmee de sociale veiligheid ten goede komt. Op de kap liggen zonnepanelen die onder andere de energie leveren voor de reizigersinformatiepanelen en de verlichting ‘s avonds.

De komende maanden volgt uitwerking tot een definitief ontwerp. De bouw zal na de zomer starten, en zal naar verwachting enkele maanden duren. De overkapping moet december 2021 klaar zijn.

(Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto