Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Het Boodschappenhoekje deelt kerstpakketten uit

Redactie

ALMERE - Afgelopen zaterdag werden 60 gezinnen blij gemaakt met een goed gevulde kersttas, verzorgd door Het Boodschappenhoekje.

Het Boodschappenhoekje is een buurtinitiatief in Almere Haven dat via Facebook al sinds 2014 actief is en iedere week gratis gevulde boodschappentassen uitdeelt aan haar leden. Het gaat hierbij om gezinnen die tijdelijk of voor langere tijd de eindjes niet aan elkaar kunnen knopen en nergens anders terecht kunnen voor ondersteuning. Inmiddels telt dit initiatief ruim 240 leden. “Eigenlijk zou dit niet nodig moeten zijn, maar we zien dat dit aantal helaas nog steeds groeit”, aldus Mireille van Os, oprichtster en drijvende kracht achter dit initiatief.

Om alle kerstpakketten coronaproof uit te kunnen delen is voor deze gelegenheid uitgeweken naar een magazijn van Hair Direct op Gooisekant, waar niet alleen belangeloos gebruik gemaakt mocht worden van de ruimte, maar die ook de tassen rijkelijk aanvulde met haarverzorgingsproducten. Een speciale traktatie waren de minipizza’s van Antepia’s Kitchen, een cateringbedrijf uit Almere dat de nacht ervoor ruim 350 pizza’s heeft staan bakken.

Afhankelijk van donaties

Het Boodschappenhoekje Almere is inmiddels een begrip in Almere Haven en is afhankelijk van donaties. In de loop van de jaren is een goed netwerk opgebouwd, zodat de leden iedere week weer voorzien kunnen worden van een goed gevulde tas en zoals nu een extra gelegenheidstas. “We krijgen donaties in de vorm van voedsel en spullen. Op Facebook worden de spullen via Het Verkoophoekje Almere verkocht voor kleine prijsjes, waarbij de opbrengsten voor 100% ten goede komen aan de leden van Het boodschappenhoekje Almere,” aldus Mireille. Zij voegt daaraan toe dat iedereen lid kan worden van Het Verkoophoekje. “Onze speciale dank gaat uit naar de oogstdag groep van Tuinvereniging ‘de Windhoek’, Voedselbank Almere, Bakkerij Tetteroo en naar de vele lieve particulieren en ondernemers die Het Boodschappenhoekje Almere een warm hart toe dragen.”

(Foto: aangeleverd)

Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto