Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Bedrijfspand op De Vaart dicht vanwege harddrugs

Redactie

DE VAART – Burgemeester Franc Weerwind heeft vrijdag een bedrijfspand aan de Dukdalfweg gesloten vanwege overtreding op de opiumwet. Naar verluidt stonden in het pand stoffen opgeslagen voor de productie van Crystal Meth, een harddrug.

Donderdagavond viel de politie het pand binnen en vrijdag werd er grootschalig onderzoek uitgevoerd. De inval was onderdeel van een grote actie van de Oost-Brabantse recherche. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat de Opiumwet is overtreden en dat een grote hoeveelheid gevaarlijke stoffen in het pand was opgeslagen. Uit de aard en hoeveelheid van de aangetroffen stoffen volgt dat het aannemelijk is, dat deze stoffen waren bestemd voor de productie van harddrugs. Zo trof de politie 12.000 liter aan chemicaliën, ongeveer 6000 kilo caustic soda, rond de 1000 kilo azijnzuur en 8 liter aan eindproduct in de vorm van methamfetamine olie. Ook stond er een grote kookketel. Volgens de politie was dit waarschijnlijk allemaal bestemd voor het productieproces van drugs.

Gebied afgezet

Het gebied is lange tijd afgezet met hekken en een zwaarbewapende bewakingseenheid van de politie bewaakte het terrein. Personeel van SEON, dat is gespecialiseerd in onder meer ‘de logistieke- en facilitaire ondersteuning bij de ontmanteling van drugslabs’ was druk bezig in het pand. De politie heeft nog niemand aangehouden.

Niet alleen de handel in drugs, maar ook het faciliteren ervan is een ernstige aantasting van de openbare orde. Burgemeester Weerwind heeft hierin aanleiding gezien bestuursrechtelijk op te treden en het pand voor de duur van zes maanden te sluiten. Deze maatregel heeft als doel de aangetaste openbare orde en veiligheid te herstellen, dan wel te voorkomen dat deze (verder) wordt verstoord.

Ondermijning

Criminelen denken vaak anoniem hun gang te kunnen gaan op bedrijventerreinen. Een manier om ondermijning op bedrijventerreinen tegen te gaan, is de anonimiteit en onzichtbaarheid van criminelen en hun activiteiten te verminderen. Belangrijk hierbij is, dat signalen die mogelijk wijzen op ondermijning, worden gezien en gemeld bij politie en gemeente.

Anoniem melden

Anoniem melden kan via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Deze meldlijn is bereikbaar op 0800-7000. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en vindt de anonimiteit en veiligheid van de melders van hoofdbelang.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto