Afbeelding
Almere DEZE WEEK

NPO volgt Almere City FC in podcast-serie

Sport

ALMERE – Wouter Bouwman, die op Radio 1 onder meer Bureau Sport presenteert, volgde de Almere City FC in de laatste weken in de voetbalcompetitie in de podcastserie ‘promoveren met Almere’. In zes afleveringen volgt hij de club van binnen uit en legt hij een verband tussen de club en de stad waarin het zijn wedstrijden speelt.

Want er zijn parallellen tussen club en stad. Beiden hadden jarenlang te maken met fikse vooroordelen: geen geschiedenis, geen identiteit en weinig aansprekende feiten. De club was de jongste in het betaald voetbal in de jongste stad van Nederland. Maar de laatste jaren presteert Almere City FC steeds beter en lijkt ook de stad zelf zich steeds minder aan te trekken van de hardnekkige vooroordelen die er nog steeds zijn. De club kreeg meer budget, knapte het stadion op en de lege tribunes raakten steeds voller. En ook de Almeerders ontworstelden zich aan het Calimero-gevoel en voelen zich ook echt Almeerders: zelfverzekerd.

Omdat promotie dit jaar een reële optie was, volgde Bouwman de club en de stad in zes podcast-afleveringen. Promotie kwam er uiteindelijk niet maar de podcastserie geeft een mooi beeld van de club en de stad. Waar veel Almeerders op vrijdagavond toch even checken hoe hun ‘cluppie’ gespeeld heeft.

De podcastserie is hier te beluisteren.

Saamhorigheid bij de spelers van Almere City. (Archieffoto: Ron Baltus)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto