Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almere City FC verliest aansluiting met Top 2

Sport

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Almere City FC heeft woensdagavond de tweede thuisnederlaag op rij geleden. Na Cambuur Leeuwarden, afgelopen zondag, was woensdagavond ook FC Volendam te sterk: 1-2. Door de nederlaag verliezen de Almeerders de aansluiting met de Top 2 die aan het eind van de competitie promoveren naar de eredivisie.

Na een kort openingsoffensief van Almere nam Volendam het initiatief in de wedstrijd over. Na een kwartier verdween een schuiver van Brian Plat verdwijnt in de verre hoek achter doelman Michael Woud. Almere City FC rechtte daarn de rug. Na een half uur eindigde een mooie voorzet van Mannes eerst nog op het hoofd van Xian Emmers, maar zijn inzet was te tam. Toen het duo na een half uur nog een keer aan een gezamenlijke aanval begon, vonden ze een mooie eindbestemming in Tim Receveur. De aanvoerder knalde de bal in het dak van het doel voor de gelijkmaker.

Dat doelpunt doet de wedstrijd kantelen. Opeens was Almere City FC weerd heer en meester in eigen huis. Een omhaal van Helstrup eindigde net naast het doel en spits Thomas Verheydt kwam een aantal keer een teenlengte tekort om Almere City FC op voorsprong te zetten.

Duveltje

Net toen er een goed gevoel kwam over de ontwikkeling van de wedstrijd, dook FC Volendam als een duveltje uit een doosje aan de rechterkant op. Een scherpe lage voorzet liet keeper Woud aan de grond genageld staan en kon Mulattieri binnen prikken.

Het bleek het beslissende doelpunt te zijn. In de tweede helft werd er vooral gevochten en weinig mooi gevoetbald. Almere City FC kwam niet meer tot hoogtepunten en moest de drie punten aan FC Volendam laten. Door de nederlaag gaat NAC Breda over Almere City FC heen op de ranglijst. Veel tijd om de wonden te likken heeft Almere City FC niet. Zaterdag speelt de ploeg opnieuw gastheer in het eigen stadion. Om 14.00 uur staat dan de wedstrijd tegen Excelsior op het programma.

Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto