Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Karttweeling wil allebei Nederlands Kampioen worden

Sport

Door Henk Mathlener

ALMERE - De 11-jarige Almeerse karttweeling wint in hun klasse al twaalf maanden lang elke kartwedstrijd in Nederland. Kyan en Luca Klijzing staan dan ook op een eerste en tweede plaats op de ranglijst voor het Nederlands Kampioenschap. Ze hopen dat het seizoen wordt afgemaakt en dat hun droom om Nederlands kampioen te worden gaat uitkomen.

Het hele kartavontuur begon al op 7-jarige leeftijd en na jaren trainen en racen werd in 2019 de knoop echt doorgehakt. Beide heren willen een gooi doen naar het Nederlands Kampioenschap in de Parolin Rocky klasse. “We willen allebei graag kampioen worden, maar dat kan natuurlijk niet. We werken veel samen en als Kyan eerste wordt, moet Luca tweede worden, maar dat kan natuurlijk ook andersom. Als we maar samen winnen, meent de ambitieuze tweeling.

Hard getraind

Hiervoor moest er eerst twaalf maanden hard getraind worden, gevolgd door twaalf maanden wedstrijden met als doel een plaats in de Top 3. En ‘de tweeling’ zoals ze inmiddels in de kartwereld bekend staan, domineert elke wedstrijd. Ze zijn dit jaar ongeslagen en hebben maar liefst 24 bekers uit de laatste dertien wedstrijden binnengehaald. Met een Big Smile vertellen beide heren dat alle prijzen mooi zijn, maar dat de NK- race in Venray de beste prestatie tot nu was. Ook hier eindigden Kyan en Luca op de eerste twee plaatsen, “De beste karters van Nederland doen daaraan mee. We zijn natuurlijk supertrots dat we als Almeerders bovenaan staan.”

Covid-19

Maar na al dit trainingswerk en ruim 30.000 rondjes racen, was er opeens Covid-19 en dat veranderde alles. Het Nederlands Kampioenschap en de droom van de beide jongens dreigt uiteen te spatten, want er moeten nog tweeofficiële wedstrijden worden verreden.

En dit zou natuurlijk super zijn, omdat beide ‘mannen’ met een ruime voorsprong het klassement aanvoeren. “We kunnen helaas niet racen, maar gelukkig wel trainen, ook thuis op de simulator. We bekijken veel data en gaan vaak buiten rennen om straks weer fris aan de start te staan”, weet Luca.

Sponsors

Coach/vader/sponsor en manusje van alles Anthony Klijzing: “Dat het afgelopen jaar zo succesvol is verlopen, hadden we nooit kunnen dromen. Om deze reden gaan we een serieuze poging doen om deze kanjers de mogelijkheid te geven om in een snellere klasse met Europese ambities te kunnen rijden. Kyan en Luca zijn dit jaar ondersteund door: Nietzman & Korenromp, Kruidhof, Naesten.nl en Aras Bouw. Maar om een stapje hogerop te kunnen, is elke bijdrage van harte welkom. Daarom zijn we druk naar sponsoren en supporters die ook geloven in dit talent en samen met ons dit avontuur aan willen gaan.

Geïnteresseerden kunnen bellen met Anthony Klijzing via 06-14459628, via ‘’LucKy Karting’’ op social media en via info@luckykarting.nl

Karttweeling Kyan en Luca Klijzing sleept veel prijzen binnen. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto