Gerard Althoff komt tot rust in Almere. (Foto: aangeleverd)
Gerard Althoff komt tot rust in Almere. (Foto: aangeleverd)

Almere halteplaats voor wandeltocht Gerard (76)

Sport

ALMERE – De 76-jarige Gerard Althoff uit Nijverdal kwam afgelopen donderdag in Almere aan als halteplaats voor zijn wandeltocht van 1400 kilometer, waarmee hij  geld ophaalt voor het Koningin Wilhelmina Fonds.

Althoff doet tijdens zijn wandeltocht alle hoofdsteden van ons land aan en bezoekt daar dan het gemeentehuis. Onderweg hoopt hij zoveel mogelijk donaties op te halen. Op 26 juni begon hij vanuit zijn woonplaats Nijverdal aan zijn tocht. Hij heeft Assen, Groningen, Leeuwarden en Lelystad al aangedaan. Donderdag arriveerde hij in Almere, om twee dagen te herstellen bij zijn dochter Gemia. Zaterdag zette de 76-jarige wandelaar zijn tocht voort richting Haarlem. 

Donaties

Althoff hoopt op veel donaties. ‘Hij kan wel wat steun gebruiken’, aldus zijn trotse dochter. Schoonzoon Nick had een prachtige taart gebakken met de tekst ‘Opgeven is geen optie’. Die liet Althoff zich goed smaken.
De tocht van Althoff is te volgen via Facebook Gerard Althoff of instagram gerardalthoff1944. Te zien is hoe hij, naast Almere, in Flevoland eerder al Nagele, Schokland, de Ketelbrug en Lelystad aandeed en veel steun krijgt van bewoners.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto