De Estse Kristin Kuuba (voorgrond) was met 23-21 en 21-18 te sterk voor Abigail Holden
De Estse Kristin Kuuba (voorgrond) was met 23-21 en 21-18 te sterk voor Abigail Holden Fred Rotgans

Tweede plaatsen voor Seinen/Jille en Piek/Tabeling op Yonex Dutch Open

SportPOORT - De  Yonex Dutch Open heeft helaas geen Nederlandse titels opgeleverd. Zowel het gemengd dubbel Robin Tabeling/Selena Piek als het vrouwendubbel Debora Jille/Cheryl Seinen moest genoegen nemen met een tweede plaats in Topsportcentrum Almere.

Titelverdedigers Robin Tabeling en Selena Piek speelden in de finale van het gemengd dubbel tegen het Deense koppel Mikkel Mikkelsen/Rikke Söby (68e op de wereldranglijst). Het Nederlandse duo (19e op de wereldranglijst) verloor de eerste game nipt met 21-18, maar was dominant in het tweede bedrijf: 21-13. In de beslissende derde game waren het echter de Denen die met 21-15 aan het langste eind trokken.

Perspectief

Het nieuwe dubbel Debora Jille/Cheryl Seinen (166e op de wereldranglijst) nam het in de eindstrijd op tegen Johanna Magnusson/Clara Nistad (92e) uit Zweden. De Nederlandse vrouwen wonnen de eerste game 21-17. Vanaf de tweede game namen de Zweedse vrouwen het initiatief en wonnen de wedstrijd vervolgens met 21-14 en 21-12. Desondanks een fraaie tweede plek voor de nieuwe combinatie in het vrouwendubbel.
In het vrouwenenkel was de winst na een zeer spannende finale voor de Estse Kristin Kuuba. De nummer twee van de plaatsingslijst was met 23-21 en 21-18 te sterk voor Abigail Holden. In de eindstrijd van het mannenenkel won Kean Yew Loh uit Singapore van titelverdediger Lakshya Sen uit India met 21-12 en 21-16.
In de laatste partij van de dag was het Singaporeese duo Yong Kai Terry Hee/Kean Hean Loh in drie games de betere van Kian Meng Tan/Wee Kiong Tan uit Maleisië.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto