Robine Ridderbos in actie. (Foto: Michelle Ridderbos)
Robine Ridderbos in actie. (Foto: Michelle Ridderbos)

Toppers van de toekomst: Robine Ridderbos

Sport

ALMERE - Topsport Flevoland stelt in de maandelijkse rubriek ‘Toppers van de Toekomst’ in de Almere Deze WEEK, Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: hockeytalent Robine Ridderbos.

Hockeytalent Robine Ridderbos vindt eigenlijk alle sporten leuk. Vanaf haar vijfde begon ze met streetdance en toen ze bijna zeven was, kwam daar hockey bij. “Streetdance blijf ik erg gaaf vinden, maar uiteindelijk moest ik kiezen en toen heb ik voor hockey gekozen”, aldus Robine. 

De Almeerse traint drie keer in de week bij de Almeerse Hockeyclub en heeft elke zaterdag een wedstrijd. Het komende seizoen wil ze graag groeien in haar sport en meedoen in de hogere teams, zoals de A-leeftijd of Dames1. Het mooiste wat ze tot nu toe heeft meegemaakt is het halen van het NL centrale trainingsteam B, bij de Almeerse MB1. Zij spelen landelijk. Naast zelf trainen geeft ze ook training aan jeugdteams bij de Almeerse Hockeyclub. Dat vindt ze heel leuk om te doen. “Het coachen is soms wel vroeg op zaterdag hahaha, maar als je de meiden ziet hockeyen en ze laten in een wedstrijd zien wat je met hen getraind hebt, maakt dat alles weer goed.”

Trots

Naast hockey heeft Robine nog een ander passie, namelijk: gezelligheid met vrienden. Haar vrienden zijn trots op haar en hebben er begrip voor als ze een keer niet bij een feestje kan zijn. Robine: “Ik ben niet zo vrij in het maken van spontane afspraken. Alles moet goed gepland worden, ook school en sport. Het is best zwaar, maar ik heb het er zeker voor over.” Haar grootste droom/doel is geselecteerd worden voor het NL dames hockeyelftal. Hier is Robine dagelijks mee bezig door veel te trainen, gezond te eten en voldoende rust te nemen. Als ze haar doel niet haalt dan blijft ze toch positief: “Ik heb geen idee wat ik zou doen als ik het niet haal. Als ik mezelf een beetje ken: gewoon doorgaan en blijven proberen.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto