Bo Kramer. (Foto: Feenstra Fotografie)
Bo Kramer. (Foto: Feenstra Fotografie) maarten feenstra

Rolstoelbasketbalster Bo Kramer ambassadeur bij NVVN

Sport

ALMERE – De Almeerse rolstoelbasketbalster Bo Kramer, die voor Nederland goud won tijdens de laatste Paralympische Spelen, wordt ambassadeur voor de Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties (NVVN).

De NVVN wil de doelstellingen van de Verenigde Naties bevorderen teneinde de bevolking bewust te maken van de noodzaak tot internationale samenwerking en de vestiging van een internationale rechtsorde. Er zijn verschillende ambassadeurs die het werk onder de aandacht brengen, waaronder bijvoorbeeld Herman van Veen, maar ook de Almeerse Tanja Jess en oud-Almeerse Glennis Grace. De 23-jarige Kramer zit in een rolstoel als gevolg van botkanker die ze op elfjarige leeftijd opliep. 

Held van eigen leven

“Ik ben ervan overtuigd dat met het najagen van je dromen iédereen de held van zijn eigen leven kan worden”, laat ze op de website van NVVN weten. “Dit begint in mijn ogen bij het vertrouwen in eigen kunnen. Vanuit dit oogpunt wil ik mij graag inzetten als goodwill ambassador om de zelfredzaamheid bij vrouwen en meisjes te stimuleren. Het ultieme doel; het bereiken van gelijkheid en empowerment voor deze doelgroep. Daarnaast zou ik vanuit mijn eigen ervaring binnen de paralympische sportwereld het gesprek aan willen gaan omtrent de inclusiviteit van mensen met een handicap. Het verminderen van ongelijkheid.“

Discriminatie

Kramer wil zich onder meer inzetten om de gender ongelijkheden weg te nemen, een einde te maken aan alle vormen van discriminatie jegens vrouwen en meisjes en de sociale, economische en politieke inclusie van iedereen mogelijk maken en bevorderen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto