Keeper Kjell Peersman van Jong PSV is Maarten Pouwels de baas. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Flink pak slaag voor Almere City bij debuut Pastoor

FBK SPORTPARK - Almere City is maandagavond, bij het debuut van de nieuwe trainer Alex Pastoor, tegen een flink pak slaag aangelopen. Jong PSV maakte gehakt van de Almeerders 5-1.

Door het verlies behoudt de ploeg de troosteloze negentiende plaats. De hand van Alex Pastoor was aan de opstelling goed te merken. Zowel Maarten Pouwels als Jonas Arweiler maakten hun opwachting in de basisformatie op het Eindhovense sportpark.
Het ws laatstgenoemde die na 23 minuten de eerste Almeerse treffer onder het Pastoor-regiem maakte. Hij kopte makkelijk binnen uit een corner en hoefde daarvoor zelfs niet eens de lucht in. Veel redenen om te jubelen had Almere City FC echter niet. Ondanks het energieke begin was het pas het eerste wapenfeit. Bovendien stond de ploeg al op een 1-0 achterstand.

Niet gevaarlijk

Ook na de gelijkmaker werd Almere City FC in de eerste helft niet meer gevaarlijk. Tot ontsteltenis moet het zelfs terrein toegeven aan de jonge honden uit de Lichtstad. Jong PSV pijnigde de Almeerders door met 3-1 aan de thee te gaan. De hervatting na de theepauze was hoopvol toen Lance Duijvestijn –drie minuten na het eerste fluitsignaal van de tweede helft- het eerste schot op doel loste. De bal werd door de jonge goalie Kjell Peersman echter vakkundig weg gebokst, daarmee ook elke hoop op een comeback wegboksend. Uiteindelijk dropen de Almeerders af met een 5-1 nederlaag.

Roda JC

Vrijdag speelt Almere City FC de eerste thuiswedstrijd van 2022. De ploeg ontmoet dan Roda JC met nieuwbakken vader Niek Vossebelt. De wedstrijd in het Yanmar Stadion begint om 20:00 uur.