Maak kennis met wielrennen. (Foto: Jumbo-Visma)
Maak kennis met wielrennen. (Foto: Jumbo-Visma)

Jumbo-Visma academy in Almere

Sport

ALMERE - Dit voorjaar organiseert Team Jumbo-Visma Academy in samenwerking met Wielervereniging FRTC Almere allerlei activiteiten waarbij jongeren kennis maken met wielrennen. 

Vanaf komende dinsdag is er iedere dinsdagavond een Open Training voor iedereen tussen de 11 en 18 jaar en op zaterdag 2 april kunnen kinderen en jongeren deelnemen aan wieleractiviteiten op de Esplanade in het centrum.Het is niet belangrijk of je ervaring hebt met wielrennen: iedereen mag meedoen aan de gratis Open Traingen op dinsdagavond tussen 18.30 - 20.00 uur op de Skeelerbaan op het Fanny Blankers-Koen Sportpark. Geïnteresseerden leren de basisvaardigheden van de sport, er is aandacht voor het rijden van bochten en er wordt geleerd hoe het is om in een groep te fietsen.  Deelnemers die niet in het bezit zijn van wielermateriaal krijgen een racefiets en helm te leen. 

Dikke Banden Race

Op zaterdag 2 april is er een Dikke Banden Race voor kinderen van 5 tot en met 10 jaar, die op hun eigen schoolfiets kunnen racen.  Ook is er voor jongeren van 11 tot en met 15 jaar de Ready2Race Junior. Ook deze activiteit is bedoeld voor eenieder die weinig ervaring heeft met wielrennen en op een laagdrempelige manier wil kennismaken met de sport. Plezier staat voorop.  Tot slot is ook de Team Jumbo-Visma Academy Truck aanwezig waarbij op een virtuele manier een berg beklommen kan worden. 

Informatie

Meer informatie en aanmelden Open Trainingen via deze link.
Meer informatie en aanmelden Dikke Banden Race & Ready2Race Junior via deze link.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto