Jong Oranje speelt in Almere (Foto: Adobe Stock)
Jong Oranje speelt in Almere (Foto: Adobe Stock) anekoho - stock.adobe.com

EK-kwalificatiewedstrijd Jong Oranje in Almere

Sport

EK-kwalificatiewedstrijd Jong Oranje in Almere

ALMERE - Jong Oranje speelt de laatste thuiswedstrijd in de EK-kwalificatiereeks in Almere. Op dinsdag 7 juni speelt het team van Jong Oranje-coach Erwin van de Looi in het Almeerse Yanmar Stadion tegen Gibraltar. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Jong Oranje – Gibraltar is een EK-kwalificatiewedstrijd voor het EK 2023, dat georganiseerd wordt door Georgië en Roemenië. Het toernooi wordt in juni en juli 2023 gehouden. Aan het eindtoernooi doen zestien landen mee, waarbij Georgië en Roemenië als gastlanden automatisch gekwalificeerd zijn. Aan de EK-kwalificatie doen 53 landen mee, die verdeeld worden in acht poules van zes en één poule van vijf. De groepswinnaars en de beste nummer twee, gemeten over alle negen groepen, plaatsen zich direct voor het EK 2023. De overige beste nummers twee maken via een play-off ook nog kans op de resterende vier EK-tickets. Dit tweeluik wordt gespeeld in september 2022.

Jong Oranje speelde drie keer eerder in Almere. De laatste wedstrijd was op 12 november 2021 tegen Bulgarije. Jong Oranje won deze wedstrijd met 3 – 1 dankzij doelpunten van Zirkzee (2x) en Maatsen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto