(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Sloeproeien Almere bij Memorial Regatta Rotterdam

Sport

ALMERE - Sloeproeien Almere heeft op zaterdag 7 mei wederom meegedaan aan de 14th of May Memorial Regatta Rotterdam. Dit is een roeisloepenrace van 10,65 kilometer over de Nieuwe Maas en binnenhavens (Wijn-, Leuve- en Waalhaven) van Rotterdam. 

De roeiwedstrijd was georganiseerd onder auspiciën van de DMRC met medewerking van Korps Mariniers. Voorafgaand aan wedstrijd was de ceremonie ter herdenking bombardement op Rotterdam op 14 mei 1940. Dit wordt ieder jaar weer gedaan middels de officiële traditionele groet ‘riemen op’. Daarbij een signaal Taptoe met een minuut stilte. De toespraken waren van commandant brigade-generaal Hut van de Korps Marinier en Locoburgemeester Bokhoven van Rotterdam.

Sloeproeien Almere heeft geroeid voor het goede doel van de DMRC: hulp aan buddy’s in nood. Het was wederom geweldige wedstrijd, met een flinke stroming op de Maas en een heerlijk zonnetje. Almere is geëindigd op de 14e plaats en kijkt terug op een geweldige dag. Voorafgaand aan de start was er een concert van de Marinierskapel vanaf de historische mijnenveger Hr. Ms. Mahu. Een fantastische entourage aan de Admiraliteitskade met eten en drinken.

Meer informatie: www.sloeproeienalmere.nl

(Foto: aangeleverd)

Uit de krant