Voormailg profvoetballer Collins John verlaat het veld voor Rowdy Moorman. (Foto: aangeleverd)
Voormailg profvoetballer Collins John verlaat het veld voor Rowdy Moorman. (Foto: aangeleverd)

SC Buitenboys overtuigend kampioen derde klasse

Sport

BOUWMEESTERBUURT -  SC Buitenboys speelt volgend seizoen in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Met nog drie wedstrijden te gaan is de ploeg dankzij een 4-0 overwinning op SV Kadoelen onbereikbaar geworden voor de concurrentie.

De ploeg van Mark Steur heeft lang moeten wachten op de promotie. In het eerste door corona afgebroken seizoen waren de Almeerder middels een periodetitel al op weg naar de tweede klasse en vorig seizoen was de start ook goed. In het seizoen 21/22 boekte SC Buitenboys negentien overwinningen.
Aanvoerder Collins John opende de score op het Rie Mastenbroek sportpark in Almere na een fout in de verdediging van de Amsterdammers. De veelscorende spits tekende ook voor de 2-0 en 3-0. Gianni Rellum zette de eindstand op het scorebord.

Collins John

De kampioenswedstrijd eindigde met een publiekswissel. Voormalig Engels profvoetballer Collins John, die zijn voetbalschoenen vrijwel zeker aan de wilgen hangt, verliet het veld. Voor hem kwam Rowdy Moorman na langdurig blessureleed in de ploeg.
SV Almere en ASC Waterwijk spelen al in de tweede klasse, maar nog niet zeker is of er volgend jaar een echte derby komt. SV Almere is vrijwel zeker gedegradeerd en ASC Waterwijk is vlak voor de eindstreep gestruikeld en moet de titel aan HBOK laten. ASC Waterwijk speelt nog wel nacompetitie dankzij een een eerder behaalde periodetitel.

Uit de krant