40 jaar geleden werd de mini-triatlon nog in een kale polder gehouden. (Archieffoto: De Meergronden)
40 jaar geleden werd de mini-triatlon nog in een kale polder gehouden. (Archieffoto: De Meergronden)

Mini Triatlon bij De Meergronden

Sport

HAVEN CENTRUM - Voor de veertigste keer alweer organiseert VO-school De Meergronden vrijdag 8 juli De Meergronden Mini-Triatlon. Bij deze jubileumeditie zullen er rond de 300 deelnemers zijn, hoofdzakelijk uit de eerste klassen. 

Ook zijn er dit jaar weer een aantal sportieve docenten, die zich wagen aan het unieke spektakel. Nadat er zo’n 400 meter is gezwommen, moet er door de deelnemers bijna 10 kilometer worden gefietst worden, gevolgd door 4 kilometer hardlopen. Een grote groep leerlingen volbrengt deze onderdelen helemaal alleen, maar er zijn ook combinaties gemaakt waarbij iedere leerling een onderdeel voor zijn of haar rekening neemt. We hopen dat het prachtig weer zal worden met aan het einde weer de bekende stralende en trotse gezichten. 

Gooimeerdijk

Voor de buurtbewoners is het belangrijk om te weten dat op vrijdag 8 juli van 10.00 uur tot 12.00 uur er fietsers zijn op de weg op de Gooimeerdijk West en op het fietspad. Al deze leerlingen doen mee aan de wedstrijd en de weg is niet voor verkeer afgesloten. De weg kan dan ook door iedereen gewoon gebruikt worden, dus de organisatie vraagt de medeweggebruikers om rekening te houden met de fietsers..

Uit de krant