Ientje, Sequoia en Isaura bij het punt waar gestart wordt. (Foto: aangeleverd)
Ientje, Sequoia en Isaura bij het punt waar gestart wordt. (Foto: aangeleverd)

Sequoia (11) loopt Nijmeegse vierdaagse

Sport

ALMERE – De Almeerse Sequoia Ommen begint morgen aan de Nijmeegse vierdaagse, die dit jaar, vanwege de hitte op dinsdag, tot drie dagen is teruggebracht. De elfjarige Almeerse is op de afstand 40 kilometer de jongste deelnemer en heeft gezelschap van haar zusje en moeder.

Door Marcel Beijer

Trainen voor de enorme wandeltocht heeft Sequoia niet gedaan. “Ik wandel eigenlijk nooit”, zegt ze. “Maar mijn conditie is heel goed, want ik zit op kickboksen.” De jonge wandelaarster nam vorige week afscheid van basisschool Letterland en zal na de zomervakantie middelbaar onderwijs gaan volgen op Echnaton. Ze heeft veel zin in de wereldberoemde wandeltocht.

Familietraditie

De familie Ommen is niet onbekend met de Vierdaagse, zegt moeder Ientje (43) die met haar dochter meeloopt. “Het is een familietraditie. Mijn vader liep de Vierdaagse vaak. Toen hij overleed hebben we de traditie voorgezet. Mijn zoon Noriño heeft hem al een paar keer gelopen en ook mijn dochter Isaura (16) loopt al een paar jaar mee.

Taurina girls

Onder de naam La Taurina Girls lopen moeder en dochters dit jaar drie dagen lang 40 kilometer. ‘Taurina´ is de naam van de kickboksschool en betekent zoiets als ‘meidenkracht’. “Wij zijn van het kickboksen, wandelen is niet echt onze hobby”, lacht Ientje. “Maar de sfeer van de Vierdaagse is geweldig. Je wordt gesteund door mensen die je helemaal niet kent en vrijdag bij de finish, op de Via Gladiola, voel je echt euforie. Al die mensen langs de kant: dat is geweldig.”

Kruisje

Sequoia hoopt dat vrijdag ook mee te maken en haar kruisje te kunnen ophalen. Ze is vast van plan de familietraditie voort te zetten. “Ik wil nog veel vaker geen meelopen en heel veel kruisjes halen.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto