Ton van Eekeren samen met coach Robert Vogels. (Archieffoto: Ilse van Eekeren)
Ton van Eekeren samen met coach Robert Vogels. (Archieffoto: Ilse van Eekeren) Almere DEZE WEEK

Guinness erkent eindelijk boogschiet-record

Sport

ALMERE - Het Guinness Book of Records heeft het boogschiet-record van de Almeerders Ton van Eekeren en Dirk Schaap officieel goedgekeurd.

22 augustus 2021 schoten de twee leden van de Handboogschutterij in 24 uur een totaalscore van 48.222 punten bij elkaar. Dat leverde niet alleen geld op voor het goede doel, maar ook een vermelding in het Guinness Book of Records.
Het uploaden van de vereiste bewijzen had de nodige problemen, maar uiteindelijk gaf Guinness op 12 februari van dit jaar aan dat kon worden begonnen met de controle, dat ongeveer twaalf weken in beslag zou nemen. Later gaf Guinness aan de termijn te willen verlengen naar zestien weken. Na 21 weken hadden de Almeerders nog steeds geen reactie, waarna ze zelf probeerden contact te zoeken met Guinness. Deze week kwam er eindelijk de langverwachte bevestiging dat het record is toegekend.

Dubbel recordhouder

Van Eekeren had in 2017 overigens ook al een Guinness World Record op zijn naam gezet, namelijk die van de Longest Marathon Archery, waarbij hij ruim dertig uur aaneengesloten heeft geschoten. Hiermee is de Almeerder dus dubbel recordhouder op het gebied van boogschieten.

Uit de krant