Ren of wandel 5 km tijdens de Beatrixpark Parkrun (Foto: aangeleverd)
Ren of wandel 5 km tijdens de Beatrixpark Parkrun (Foto: aangeleverd)

Parkwalk tijdens Parkrun in Beatrixpark

Sport

ALMERE - De maand oktober is omgedoopt tot ‘Parkwalk bij Parkrun’-maand. “We willen graag veel meer mensen aanmoedigen om aan de parkruns deel te nemen, vooral diegenen die willen wandelen”, aldus de organisatie. Ook tijdens de Beatrixpark Parkrun in Almere is er deze maand extra aandacht voor wandelaars.

In het Beatrixpark wordt sinds kort elke zaterdagochtend om 9.00 uur een parkrun georganiseerd. Parkrun is een serie van gratis, wekelijkse, 5 km lopen met tijdwaarneming die plaatsvinden op meer dan 2000 locaties wereldwijd. Alle evenementen worden georganiseerd door teams van lokale vrijwilligers. Iedereen, ongeacht leeftijd of vaardigheid, is welkom om mee te doen. De focus ligt op het bij elkaar brengen van gemeenschappen om samen gezellig buiten actief te zijn.

“Mensen zijn altijd al welkom om te wandelen bij de parkrun”, benadrukt Dave Adriaanse, initiatiefnemer van de Beatrixpark Parkrun. “Maar dit is een speciale, wereldwijde campagne om diegenen die wandelen bij parkrun goed in het zonnetje te zetten en om nog meer mensen aan te moedigen om ook te komen meedoen. Iedereen is welkom om mee te rennen óf te wandelen.” 

Elke zaterdagochtend wordt er verzameld op de Beatrixpromenade in het park, vlakbij de speeltuin. Om 8.50 uur wordt er een briefing gegeven en om 9.00 volgt het startsein. Lopers die hun tijd willen laten registreren, dienen zich eenmalig aan te melden op de site van parkrun om een barcode aan te vragen.

Meer informatie over de parkrun in Almere: www.parkrun.co.nl/beatrixpark/

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto