Almere City wist niet tot scoren te komen (Foto: ProShots)

MVV maakt einde aan zegereeks Almere City

FBK SPORTPARK - Almere City FC is er zaterdag niet in geslaagd de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht te winnen. In Maastricht had de ploeg veldoverwicht, maar wist dat niet uit te drukken in doelpunten. De Maastrichtenaren wonnen uiteindelijk met 1-0.

De Limburgers gingen fier van start. Binnen vijf minuten stonden er al drie corners op de teller. Almere City FC klauterde gaandeweg de eerste helft langzaam op. Tot echte grote kansen wist de formatie van Alex Pastoor echter niet te komen. Het controleerde de wedstrijd en zocht openingen, maar vond niets. Nadat de laatste twintig minuten van de eerste helft uiterst grimmig verliepen, lieten de bezoekers de verdediging even zakken. De thuisploeg had daar genoeg aan om het enige doelpunt te scoren. Een uitgespeelde kans werd door Ruben van Bommel tot doelpunt gepromoveerd.

Tweede helft

In de tweede helft was het toch weer Almere City FC dat domineerde, alhoewel de meest gevaarlijke kansen voor MVV waren. Pas in de slotminuten wist Almere City FC het veldoverwicht in kansen uit te drukken. Naar goed gebruik kwamen de meest gevaarlijke van de wisselspelers. Maarten Pouwels legde een terugtrekkende voorzet panklaar op Bradly van Hoeven en diens schot deed de keeper van MVV wankelen. Pouwels zelf kreeg minuten later ook een kans op de gelijkmaker, maar kwam een teenlengte tekort.

WK

Vanwege het WK Voetbal ligt de Keuken Kampioen Divisie twee weken stil. Almere City FC vervolgt het seizoen na de poulefase op zondag 11 december. Dan is het Familiedag en komt ADO Den Haag op bezoek in het Yanmar Stadion. Losse kaarten voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar via tickets.almerecity.nl. Seizoenkaarthouders op de free seating tribunes kunnen twee kinderen onder de twaalf gratis meenemen. Hiervoor kunnen de supporters een mail sturen naar ticketing@almerecity.nl.