(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Registratie Tri2one Tijdrit Almere geopend

Sport

ALMERE - De registratie voor de Tri2one Tijdrit Almere is weer geopend. De race vindt plaats op 8 april 2023 en wordt zoals altijd weer verreden op de Almeerse dijken. “Dit is misschien wel de meest ‘pure’ wedstrijd die we ieder jaar organiseren. Het is vooral ook een strijd met jezelf”, aldus organisator Jefry Visser.  

De Tri2One Tijdrit is een race over 14 kilometer (junioren tot 20 jaar), 28 kilometer (junioren, senioren en masters) of 42 kilometer (senioren en masters). Daarnaast staat ook de TeamTimeTrial over 28 kilometer weer op het programma, waarbij er in teamverband – stayeren is dus toegestaan – wordt gereden. “Die ploegentijdrit is ieder jaar spectaculair om te zien, maar dat geldt ook voor de individuele wedstrijden. Het leuke aan de Tri2one Tijdrit Almere is dat er tijdrijders van alle niveaus meedoen. De snelste mannen en vrouwen rijden soms tegen de wel vijftig kilometer per uur gemiddeld, terwijl er ook fietsers zijn die rond de 25 of 30 kilometer per uur rijden. Dit evenement is écht voor iedereen”, legt Visser uit.

Op het parcours (14 kilometer per ronde) dat grotendeels over de Almeerse dijken voert, is nauwelijks tot geen beschutting. “Of je nu strijdt om de winst of om het verbeteren van een persoonlijk record; je gaat jezelf ongetwijfeld tegenkomen. Een tijdrit voelt nooit ontspannen. Dat maakt het ook zo’n mooie uitdaging: de constante strijd die je voert, van start tot finish.”

Inschrijven kan via start-2-finish.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto