Tyrese Noslin (Foto: Ron Baltus)
Tyrese Noslin (Foto: Ron Baltus)

Carrière Tyrese Noslin in stroomversnelling

Sport

ALMERE - De carrière van de 20-jarige Almeerse profvoetballer Tyrese Noslin is dit jaar in een heuse stroomversnelling gekomen. Het begon allemaal in zijn jeugd met een switch van FC Almere, naar Feiienoord en via Ajax naar Almere City. Nu dankzij het ACFC management een vast contract in het verschiet en een profclub als FC Volendam die het Almeerse talent nadrukkelijk volgt. 

Door Henk Mathlener

Het klinkt allemaal heel gemakkelijk, maar het is de Almeerse jongeling niet zo maar even komen aanwaaien. Tyrese is in 2002 geboren in Amsterdam, maar al snel verhuisde hij naar Almere waar hij alweer 19 jaar samen met zijn ouders, broertje en twee zusjes woont. De eerste jaren zat hij op basisschool de Ark in Haven. Tyrese: ”Ik had eigenlijk naast voetbal best veel hobby’s. Ik wilde al vroeg profvoetballer worden en als we in de buurt aan het voetballen waren, was ik altijd Ronaldinho. Daarnaast ben ik nog altijd een echte fan van Messi.”

Moeilijk

Tijdens zijn schoolloopbaan was hij druk bezig met zijn voetbalcarrière en dat was soms best moeilijk voor het Almeerse voetbaltalent. Doordat Tyrese veel moest trainen en spelen, miste hij wel eens de stof van school. Die leerstof werd dan later ingehaald of thuis zelfstandig verwerkt en dat was best een hele opgave voor wie liever met voetbal bezig wilt zijn. Maar via FC Almere werd hij gescout door Feijenoord en voetbalde daarna Zeeburgia, waar het grote Ajax zich voor hem meldde. “Ik heb daardoor wel eens zaken gemist. Ik kon niet overal aan meedoen of met iedereen uitgaan, want de volgende dag moest er gewoon gepresteerd worden. Op school vond ik het dan ook best zwaar, maar je weet waar je het allemaal voor doet.”

Almere City

Tyrese koos uiteindelijk voor Ajax, waar hij na een jaar bij Almere City werd gestald. Hier doorliep hij elk jeugdelftal en volgde onlangs het hoogtepunt door kampioen van Nederland te worden in de klasse 021. Ook het feit dat in hetzelfde jaar het nationale elftal van Curaçao werd bereikt, was een absoluut hoogtepunt. Tyrese: “Het geeft mij na twee, zware knieblessures een zeer goed gevoel. Ik ben op dit moment in topvorm en leef buiten het veld ook als een prof, waardoor ik de kans op nieuwe blessures duidelijk heb verkleind.”

Camp Nou

De voetballer hoopt op korte termijn een profcontract te tekenen. “En natuurlijk hoop ik ooit in Camp Nou of op Stanford Bridge te spelen. Maar ik had dit allemaal nooit kunnen bereiken zonder de steun van mijn ouders en mijn trainers Anoush en Jack die altijd in mij zijn blijven geloven,” besluit de dankbare Tyrese Noslin.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto