(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Goud voor Almeerse synchroonzwemsters

Sport

ALMERE - Het Synchroonzwemteam van Watervrienden Almere is in de prijzen gevallen tijdens de tweejaarlijkse Seniorenkampioenschappen Synchroonzwemmen, ditmaal georganiseerd door de Delftse Watervrienden in samenwerking met Watervrienden Nederland. 

Zwemsters, verdeeld over categorie 1 (17 t/m 19 jaar) en categorie 2 (20 jaar en ouder), werden opnieuw uitgedaagd om hun beste performance te laten zien. De kampioenschappen omvatten twee onderdelen: een technisch gedeelte waar elke zwemster twee technische figuren vertoonde, en een uitvoerend gedeelte waar de zwemsters synchroon zwemmen op muziek, beiden beoordeeld door officials. 

De Almeerse Natasja van Suijdam veroverde brons in de solo’s van categorie 2. Bij de duetten van categorie 2 namen Julia van Bruchem en Dagmar Hoogendijk het zilver mee naar huis. 

Groepsnummers

De groepsnummers waren zoals altijd een adembenemend schouwspel. Het Almeerse team van Marjolein Döpp, Sylvana Klamer, Josie Langley, Dagmar Hoogendijk, Leanne van Zanden, Natasja van Suijdam, Lisa Stegers, Julia van Bruchem en reservezwemster Sophie Glasmeier haalde met een totaalscore van 64.539 opnieuw het goud binnenhaalde binnen op de betoverende klanken van ‘Chicago the Musical’.

In 2019 behaalde het Synchroonzwemteam van Watervrienden Almere voor het eerst goud bij de Seniorenkampioenschappen Synchroonzwemmen. In verband met de COVID-19 restricties in 2021 heeft de wedstrijd in dat jaar niet kunnen plaatsvinden. Met nog grotere motivatie schitterde het team daardoor nu opnieuw naar goud. 

Kerstshow

Het Synchroonzwemteam van Watervrienden Almere traint met passie elke zondagavond van 18:30 - 21:00 in het zwembad van Almere-Stad. Op zondag 17 december vindt daar ook de tweejaarlijkse Kerstshow plaats, waar iedereen welkom is om deze en nog vele andere nummers live te komen aanschouwen. De toegang is gratis. Meer informatie over synchroonzwemmen bij Watervrienden Almere is te vinden op www.watervriendenalmere.nl.

(Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto