Ren of wandel 5 km tijdens de Beatrixpark Parkrun. (Foto: aangeleverd)
Ren of wandel 5 km tijdens de Beatrixpark Parkrun. (Foto: aangeleverd)

Extra Parkrun op Tweede Pinksterdag in Beatrixpark

Sport

ALMERE - In het Beatrixpark wordt op Tweede Pinksterdag, maandag 20 mei, een extra Parkrun georganiseerd. Het gratis loopevenement start om 9.00 uur op de Beatrixpromenade.

De Parkrun is een wekelijkse 5km-loop, die over de hele wereld wordt georganiseerd op zaterdagochtend om 9.00 uur. Ook in Almere wordt het evenement iedere zaterdagochtend georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers. 

Op Tweede Pinksterdag is er een extra editie. Het evenement vindt dan niet alleen op zaterdag 18 mei plaats, maar ook op maandag 20 mei. “We verwachten weer veel deelnemers tijdens deze speciale extra editie. Iedereen is welkom om mee te doen, of je nu loopt, jogt, rent, meehelpt als vrijwilliger of gewoon langs de kant de lopers aanmoedigt”, benadrukt Dave Adriaanse, initiatiefnemer van de Beatrixpark Parkrun in Almere. 

Start is om 9.00 uur, maar kom iets eerder om de briefing bij te kunnen wonen. Deelname is geheel gratis. Registreer je eenmalig (kosteloos) via de website om een barcode te krijgen. Deze barcode dien je mee te nemen om te laten scannen nadat je bent gefinishd, anders wordt jouw resultaat niet geregistreerd.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto