Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Tentoonstelling Unpredicted III in cultuurhuis Casa

Uit

STAD CENTRUM - Het voormalig architectuurcentrum Casa Casla aan het Weerwaterplein gaat verder als Cultuurhuis Casa. Stichting Acqua Tornata opent daar op zaterdag 29 mei de derde tentoonstelling in de serie Unpredicted, ‘Unpredicted III: Kairos’.

“Stilstaan, concentreren en absorberen. Dat zijn de drie poorten naar een bevlogen moment dat buiten de tijd ligt. We noemen dat een ‘kairotisch moment’, naar de Griekse God Kairos. Het ogenblik waarin je heel diep voelt, beleeft en weet”, vertelt Ans van Berkum van stichting Acqua Tornata. Kunst kan zulke momenten volgens haar teweegbrengen. “Ook de kunstwerken die in deze tentoontelling worden samengebracht kunnen dat. Maar alleen als de kijkers bereid zijn hun aandacht heel zuiver op de werken te richten en daarbij het stromen van associaties en gevoelens de vrije loop te laten.”

‘Unpredicted III: Kairos’ toont divers werk van Maya Berkhof, Wil van Blokland, Maan den Boer, Jan Coenen, Henriëtte Evenhuis, Marja Kennis, Jaco Kranendonk en Lenny Schröder. De tentoonstelling wordt zaterdag 29 mei om 15.00 uur officieel geopend door cultuurwethouder Hilde van Garderen. Cultuurhuis Casa is te bezoeken op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Bel 06-46405901 of mail naar acquatornata@gmail.com en geef daarbij uw naam, telefoonnummer, aantal personen en gewenste datum/tijdstip op. Toegang is gratis, een kleine donatie wordt op prijs gesteld.

Lees meer over de expositie en de deelnemende kunstenaars op www.acquatornata.nl.

Werk van Lenny Schröder. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto