Het Odeonpark is nu ook natuurkunstpark. Kunstenares Gerrie Ruijs toont haar werk. (Foto: Fred Rotgans)
Het Odeonpark is nu ook natuurkunstpark. Kunstenares Gerrie Ruijs toont haar werk. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Natuurkunstpark geopend in Almere

Uit

STAD - In het Odeonpark is zondag een expositie van de Kunstenaars Vereniging Flevoland (KVF) geopend. Dit in aansluiting op de jaarlijkse kunstroute door Natuurpark Lelystad die een week eerder al werd geopend.

Natuurkunstpark ook in Almere geopend

Het is alweer de zeventiende keer dat het jaarlijkse Natuurkunstpark wordt georganiseerd. Naast een bijdrage vanuit de gemeente Lelystad kreeg KVF subsidie van Cultuurfonds Almere, zodat ze ook in Almere een deel van de kunstwerken kunnen laten zien. Ze hebben gekozen voor het Odeonpark, de plek die herinnert aan het toenmalige museum de Paviljoens. In totaal – in Lelystad en Almere – gaat het om vijftig kunstwerken van negenendertig verschillende kunstenaars: tien ruimtelijke werken en veertig kijkkasten, waarvan twintig in het Odeonpark. De kunstenaars hebben allemaal een kistje gekregen dat ze geheel op hun eigen manier mochten invullen rondom het thema ‘Signalen’.
In Almere is de expositie georganiseerd in samenwerking met woningbouwverenigingen Ymere en De Alliantie en bewoners van het Odeonpark, studenten en statushouders. De kunstenaars werden gekoppeld aan een bewoner en ze gingen met elkaar in gesprek over de tijd van nu.

De tentoonstellingen in Lelystad en Almere zijn te bezoeken tot en met 1 november. Meer informatie: www.flevokunst.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto