Het Nederlands Studenten Orkest. (Foto: Veerle Bastiaanssen)
Het Nederlands Studenten Orkest. (Foto: Veerle Bastiaanssen)

Nederlands Studenten Orkest met concertreeks ‘De Ring’ in topsportcentrum

Uit

POORT - Alle acht concerten van het Nederlands Studenten Orkest (NSO) zullen van 6 tot en met 15 augustus plaatsvinden in Topsportcentrum Almere dat wordt omgebouwd tot coronaproof concertzaal. De orkestleden zullen na een quarantaineperiode samen een bubbel vormen en zich 10 dagen terugtrekken om zich vol op de muziek te storten.

Het concertprogramma, gedirigeerd door Frans-Aert Burghgraef, bestaat uit Henk de Vliegers arrangement van Wagners magnum opus Der Ring des Nibelungen en In Transit, dat de jonge componist Thomas van Dun speciaal voor de gelegenheid schreef. Solist is Dominique Vleeshouwers, die in 2020 als eerste slagwerker de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs won. Lichtkunstenaar Teus ‘Lumiteus’ van der Stelt maakte speciaal voor deze productie een lichtchoreografie met o.a. een ring van licht met een diameter van 20 meter, die rondom het orkest zal hangen. 

Het orkest

Het thema ‘De Ring’ staat ook symbool voor de hechte band die ontstaat tussen de musici. Studenten die eerder mee hebben gedaan omschrijven de NSO-maand veelal als de tijd van hun leven en een unieke ervaring die ze niet hadden willen missen. Een maand lang kunnen zij zich met een grote groep leeftijdsgenoten met een gedeelde passie terugtrekken in een bubbel, waarin zij hun studerende leven even parkeren en er niets anders centraal staat dan de muziek. 

Goed doel

Al bijna zeventig jaar zamelt het Nederland Studenten Orkest geld in voor Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. Zij zetten zich in voor de ontwikkeling van gevluchte studenten en professionals, en voor hun integratie op de Nederlandse arbeidsmarkt. Het thema ‘De Ring’ symboliseert dit goede doel. Van 6 tot en met 15 augustus is NSO De Ring te bewonderen in Topsportcentrum Almere. Meer informatie & tickets: www.nso.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto