Het Isabella van Keulen ensemble.
Het Isabella van Keulen ensemble.

Nieuw seizoen Goede Rede Concerten gaat weer van start

Uit

ALMERE - Goede Rede Concerten presenteert in het nieuwe seizoen weer een gevarieerde serie concerten en evenementen in de Goede Rede kerk maar ook op andere locaties.

Op zaterdag 28 augustus wordt het concertseizoen geopend met het concert Tango! door topvioliste Isabelle van Keulen en haar ensemble op piano, bandoneon en contrabas. Het is een programma met muziek van Piazzolla, in zijn herdenkingsjaar 2021. Er zijn twee concerten: om 16.00 uur en 20.00 uur.

Vrijdag 3 september klinkt wereldjazz van Boi Akih met het programma ‘Storyteller’. Daarin worden muzikale tradities van de Molukken gemixt met jazz en improvisatie door zangeres Monica Akihary en gitarist Niels Brouwer, aangevuld met West-Afrikaanse muziek en blokfluit. Aanvang 20.15 uur, met inleiding om 19.30 uur.

Gevarieerd

Het concertseizoen start weliswaar opnieuw met maatregelen van afstand en verplichte reservering, de programmering van Goede Rede Concerten is er niet minder om. Het is véél en heel gevarieerd. Concerten in alle genres klassiek of daar wat buiten, met grote namen, oude bekenden, jubileumconcerten, jong talent en diverse muzikale verrassingen. Concerten in de middag of avond, soms een hele dag.

Muziekwandelingen in natuur

Ook kan worden genoten van muziek in de natuur. “Hoe kun je buiten concerten geven met professionele musici? Dat was de vraag die wij ons stelden in coronatijd”, aldus Wilma Hartsuiker van Goede Rede Concerten. “Dat heeft geleid tot het initiatief om muziekwandelingen te organiseren in samenwerking met IVN en Stad & Natuur.” Het ontdekken van de Almeerse natuur onder leiding van een ervaren IVN-natuurgids wordt dan gecombineerd met miniconcertjes klassiek. Op zondag 5 september is de eerste muziekwandeling door het Vroege Vogelbos.

Concerten in Kunstlinie

Nieuw zijn de concerten op zondagmiddag, één keer per maand in de Kunstlinie aan het Weerwater. Op zondag 29 augustus 14.00 uur spelen de Pedano-zusjes en Sasha Witteveen (viool, hobo/zang en contrabas) ‘Van Bach tot Piazzolla’. 

Een folder met het complete programma t/m januari is verkrijgbaar bij VVV, Nieuwe bibliotheek, Kunstlinie en Goede Rede zelf. Ga voor het meer informatie en kaartverkoop naar www.goederedeconcerten.nl, www.facebook.com/goederedeconcerten of bel 06-80140467.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto