Tango Aliado.
Tango Aliado. VUIJK

Tango Aliado treedt twee keer op in Almere

Uit

Tango Aliado treedt twee keer op in Almere

ALMERE - Het Amsterdamse Tango Aliado (bandoneon, cello, viool en piano) brengt deze week twee keer de tangomuziek ten gehore in Almere. Op vrijdag 24 september brengen ze om 20.00 uur een ode aan Piazzolla bij Goede Rede Concerten. En op zondag 26 september van 16.00 tot 17.00 uur zijn ze te horen met werk van hun nieuwe cd in de Kunstlinie, tijdens Goede Rede Klassiek. 

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Astor Piazzolla werd geboren. Deze componist komt in meerdere concerten bij Goede Rede Concerten voorbij. Tango Aliado brengt zijn muziek en zijn verhaal op vrijdag 24 september naar Goede Rede Concerten. Astor Piazzolla (1921-1992) was een Argentijns tanguero (tangomuzikant), bandoneonist en componist. Zijn nieuwe tangobenadering zorgde voor een vernieuwing van de Tango. Piazzolla was een controversiële figuur op muzikaal en politiek vlak. Tot zijn bekendste werken behoren onder meer Libertango, Oblivión en Adiós Nonino.

Tijdens het concert in de Kunstlinie op zondag 26 september speelt Tango Aliado de muziek van hun cd ‘El Compás’ met nieuw werk van Wantenaar en Cosentino, maar ook met oudere tango’s uit het begin van de twintigste eeuw. Tango Aliado geeft een eigen draai aan de tangomuziek door hun eigen, unieke arrangementen uit te voeren. Dansbare muziek!

Kaarten bestellen kan via: www.goederedeconcerten.nl en de website van Kunstlinie, of neem contact op met 06-80140467.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto