Miranda Driessen. (Foto: Peter Teunissen)
Miranda Driessen. (Foto: Peter Teunissen)

Almeerse zangeres Miranda Driessen zingt trio met zichzelf

Uit

HAVEN - Wie van klassieke hedendaagse muziek houdt zit dit najaar goed bij Goede Rede Concerten. Maar liefst drie concerten uit dit genre staan er op het programma. Op vrijdag 1 oktober staat de Almeerse zangeres en componiste Miranda Driessen op het programma met Three Voices van hedendaagse componist Morton Feldman. Zaterdag 30 oktober is het de beurt aan Havelok Percussie en op zaterdag 27 november aan Flairck. 

Three Voices, dat door Miranda Driessen ten gehore wordt gebracht is een bijzonder repertoire. Het gaat om één werk van ongeveer een uur voor één zangeres die als het ware een trio met zichzelf zingt. De twee andere stemmen worden van tevoren opgenomen en deze worden via ruimtelijk geplaatste speakers tijdens de uitvoering afgespeeld.

Feldman componeerde het werk in 1982 voor de Amerikaanse zangeres Joan La Barbara. Hoewel het om een grotendeels woordeloze compositie gaat komen er soms flarden uit het gedicht ‘Wind’ van Frank O’Hara voorbij. In Three Voices worden slechts een paar zinnen uit het gedicht gebruikt. Met name één: ‘Who’d have thought that snow falls’.

Meer hedendaags klassiek

Naast Driessen staat er dit najaar meer hedendaags klassiek op het programma bij Goede Rede Concerten. Havelok laat tijdens het concert op zaterdag 30 oktober horen dat slagwerk een veelzijdig instrument is met de muziek van Philip Glass. Het repertoire van Glass bestaat voornamelijk uit pianomuziek, maar wordt nu uitgevoerd op marimba’s, vibrafoon, gong en steeldrums door de vier slagwerkers van Havelok.

Flairck is sinds jaren een grote naam met een mix van klassiek, pop, folk en jazz. Van muziek met theater en kunst. Nu zijn zij in nieuwe formatie ‘Back Alive’. Luister naar oude en nieuwe nummers op zaterdag 27 november.

Bestel kaarten via www.goederedeconcerten.nl of bel 06-80140467.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto