Broken Brass Ensemble. (Foto: Marc de Fotograaf)
Broken Brass Ensemble. (Foto: Marc de Fotograaf)

Twee weekenden muziek, circus, dans en cultuur tijdens BUITENHAVEN

Uit

BUITEN/HAVEN - Twee weekenden langs staat Almere in het teken van muziek, circus, dans en cultuur. Op zaterdag 2 oktober kan het publiek genieten van artiesten, zangers en dansers in Almere Buiten; op zaterdag 9 oktober is dat in Almere Haven het geval. 

Ervaren wat kunstenaars doen, hoe moeilijk het is om je eigen songtekst te schrijven of hoe je op een circusbal balanceert? Dat ervaren bezoekers tijdens Buitenhaven. Alle openluchtvoorstellingen en culturele ontmoetingen zijn beide weekenden gratis toegankelijk. 

Almere Buiten

In Almere Buiten staan podia op het Globeplein en het Baltimoreplein, kunstenaars zijn aan het werk in hun tijdelijke ateliers in het winkelcentrum, straatartiesten lopen rond in woonboulevard Doemere en besteedt Cultuurhuis Almere Buiten aandacht aan cultuur in andere landen. Dit programma start om 10.00 uur. De podiaprogramma’s beginnen om 12.00 uur, dan zijn ook de ateliers open en geven musici van AJSO op steeds wisselende locaties miniconcerten.

Vanuit het Cultuurhuis Almere Buiten verzorgt Theatro Pavana ’Colors’ een walking act op verschillende plekken in het centrum. Artiesten, gehuld in prachtige kostuums met de meest uitbundige kleuren, vormen de act Colors. 

In Doemere zijn er optredens van Cirque Colourique, een muzikale en bontgekleurde circusparade die een flitsvoorstelling verzorgen op een unieke manier: het publiek staat stil en de stoet trekt voorbij. Zanger Colin Kooi uit Almere heeft in 2018 de band Fire Proof opgericht om zijn muziek vorm te kunnen geven. Op het Baltimoreplein geven zij een optreden.

Almere Haven

De tweede dag van BUITENHAVEN is zaterdag 9 oktober. De Markt in Almere Haven is één groot podium met fantasierijke circusvoorstellingen tijdens Circus Corrosia, circusworkshops en een brassband gebaseerd op de New Orleans traditie. 

In kerkcentrum Goede Rede kun je luisteren naar hoogtepunten uit de klassieke muziek, voor jong en oud tijdens het 15-jarig jubileumfestival van Vrienden Klassieke Muziek Almere. En bij Creative Art Labs in Bivak krijg je een shotje cultuur in een paar uur. KunstTwist is een mini happening waarbij het publiek wordt verrast met verschillende kunstdisciplines waaronder muziek, dans, theater en nog veel meer.

In hetzelfde weekend kun je ook aansluiten bij het Steiger Festival waar in een grote tent dertig ondernemers hun circulaire producten en ambacht presenteren. Kom kijken en kennismaken met innovatieve ondernemers uit heel Nederland.

Meer informatie: www.uitinalmere.nl/buitenhaven

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto