Bart Chabot.
Bart Chabot.

Literaire avond met Bart Chabot

Uit

STAD - Eindig Laagland en Boekhandel Stumpel presenteren op woensdag 20 oktober een literaire avond met Bart Chabot.

Garrelt Verhoeven interviewt dan Bart Chabot, die naast zijn energieke televisieoptredens vooral bekend is van de romans “Mijn vaders hand”, het recente “Hartritme”, zijn biografie over Herman Brood en diverse dichtbundels.

In “Mijn vaders hand” (2020) beschrijft hij de getroebleerde relatie tussen hem en zijn vader. Het evenzo aangrijpende vervolg “Hartritme” verschijnt een jaar later waarin hij televisieroem en de parallel lopende worsteling met zijn literaire loopbaan, het Bekende Nederlanderschap en wat dat met hem doet, zijn eigen vaderschap en de bewogen vriendschappen een plaats probeert te geven.

De hechte band met Brood is evident. Zij leren elkaar kennen kort nadat Chabot het ouderlijk huis heeft verlaten. De wederzijdse affiniteit vormt het begin van een levenslange vriendschap. Achttien jaar na de vierdelige biografie vervolgt Chabot zijn hommage aan Brood met het vuistdikke Brood, de biografie (2021), een ontroerend portret van een markante persoonlijkheid die twintig jaar na zijn dood nog steeds onsterfelijk is. De drie authentieke verhalen laten zien hoe Chabot zijn traumatische jeugd wist te verwerken, mede door krachtige vriendschappen, zijn liefde voor de rock-’n-roll en een aanhoudend optimisme.

De literaire avond met Bart Chabot is woensdag 20 oktober van 20.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) bij boekhandel Stumpel aan de Schutterstraat 18 in Almere Centrum. Kaarten à €10,00 zijn te bestellen via almere@stumpel.nl, 036-3020130 of in de winkel.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto